Valparna 3 dygn 

Det är nu 3 dygn sedan valparna föddes. Leah har börjat äta och dricka som en häst. Det är mycket mjölk som ska produceras till de 10 hungriga små.
Alla valparna äter bra och när vi vägde dem i går kväll igen hade alla gått upp i vikt. Känns så bra. Ibland är det svårt att se att alla får mjölk, det är ju så trångt vid "matbordet". Vill inte att någon ska halka efter nu de första dagarna.
Nu har hon fått riktig bra kläm på hur hon försiktigt skall lägga sig ned hos valparna. Hon vill inte trampa eller lägga sig på någon. Är det någon som hamnat för långt bort, så gnyr hon lite och tittar på mig. Matte ta och gör lite nytta nu och flytta hit valpen, ser det ut som hon säger.
 Här är några av sötnosarna i närbild.

Idag när valparna var mätta och sussade sött ville Leah ut och springa lös på gräsmattan. Tidigare har vi bara rastat korta turer i kopplet. Den stora magen på sidorna är borta och nu var det skönt att kunna rulla runt lite i gräset.

I går eftermiddag kom hon på att hon kunde använda tassen lite och putta valpen intill sig. Såg ganska härligt ut när hon kom på det. Så nu behöver hon inte be mig om hjälp. Hon tycker också det är helt ok om jag smyger ut och hämtar mig en kopp kaffe. Många timmar blir det i hundrummet. Sova det får man göra sen om några dagar när det känns ännu tryggare.

När de sover ligger hon gärna och bara kollar på dem eller så sätter hon sig och vill ha lite gosstund med mig utanför lådan. Vid minsta lilla gnäll är hon hos valparna igen. Jag är så lättad över att hon fixar det här så bra. Det är ju inte alltid så självklart. Eftersom det är Leahs första kull så har man ju inte vetat hur hon skulle hantera mammarollen.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-